Over mij

Ik ben Anneloes Zuiderveen en ik begon mijn carrière als een internationale marketingprofessional – althans dat is wat je schijnt te kunnen eenmaal afgestudeerd aan de International Business School (Hanzehogeschool) in Groningen.

Het is inmiddels 20 jaar later en ik ben naast marketingspecialist, ook business coach, gecertificeerd personal trainer, orthomoleculair voedingsdeskundige, sportvastencoach, triatleet en de voormalige eigenaar van een outdoor sportschool.

Voormalig, want begin 2018 heb ik de sportschool verkocht en ben ik verhuisd naar Lanzarote. Dit afgelegen Spaanse eiland vlakbij de kust van Marokko is een paradijs voor triatleten en ik spendeer het grootste gedeelte van mijn tijd aan het trainen voor lange afstandstriathlons. Wonen op een zonnige paradijselijk eiland met perfecte trainingsomstandigheden is voor mij dus een echte match.

Hoe het allemaal begon
Net afgestudeerd ging ik, nog nat achter mijn oren, gelijk weer terug naar Rusland (Moskou), waar ik ook mijn stage had gelopen. Het was in de periode net na de koude oorlog. Die jaren in Moskou hebben me echt gevormd. Ik voelde me als een pionier, en met in eerste instantie gebrekkig Russisch, stond ik vaker buiten mijn comfort-zone dan er in. Na zes jaar had ik het daar wel gezien. Ik pakte mijn koffer en stapte op een vliegtuig naar Londen. Ja, verhuizen kun je heel simpel houden. Eerst werkte ik nog in loondienst als marketeer, maar al snel begon ik voor mijzelf. En runde ik vier jaar lang mijn eigen marketingbureau en hielp ondernemers met een geweldig idee, maar geen notie van hoe ze hun idee op de markt konden zetten of er klanten voor te vinden.

De spong naar sport en voeding
In 2007 ben ik (terug)verhuisd naar Nederland. Weer ging ik eerst aan de slag marketingspecialist bij een aantal grote bedrijven in de Randstad, waaronder Eneco en UWV. Maar al snel transformeerde ik mijn carrière richting sport en voeding. Ingegeven doordat ik me zelf zo belabberd voelde: ik had totaal geen energie, was altijd moe en sportte nauwelijks. Ik las alles wat los en vast zat over voeding en beweging en ging al snel meerdere opleidingen doen. Ik haalde eerst mijn certificaat voor personal trainer (2011). Daarna behaalde ik mijn diploma voor orthomoleculair voedingsdeskundige (2012) en ook werd ik sportvastencoach (2013). Daarna nog een verdiepingscertificaat tot Integraal Personal Trainer (2015).

Ook richtte ik Bootcamp Maffia op, een outdoor fitness concept dat net even anders was dan een traditionele sportschool. Dit sloeg aan, want ik had in no-time bijna 1000 leden. En door de verschillende voedings- en beweegprogramma’s die ik daarnaast ontwikkelde hielp ik honderden mensen aan een persoonlijke lifestyletransformatie.

Ook veranderde ik mezelf. Van een niet-fitte, iets te dikke marketingspecialist werd ik een Ironman triatleet. In de ideale wereld hoop ik me te kwalificeren voor de wereldkampioenschappen van Ironman die elk jaar plaatsvinden in Kona, Hawaï.En mede daarom verkocht ik in 2018 Bootcamp Maffia.

En wat doe ik nu?
Na de verkoop van mijn sportschool werd ik al snel benaderd door veel health – en fitness professionals die wilden leren van mijn bedrijfssucces. En wat ik zie is dat veel van deze lifestyle professionals het vaak te druk hebben voor hun eigen lifestyle. Er worden extreem veel uren gemaakt en toch wordt er naar verhouding weinig verdiend. Laat staan dat er tijd is voor een eigen sporthobby of gezondheid. Dat kan anders.

En daarom leer ik lifestyle professionals, zoals personal trainers en voedingsdeskundigen, die vastlopen in hun bedrijf en veel uren maken, meer te verdienen in de helft van de tijd.

Met behulp van mijn programma haal je snel betere resultaten. Zonder dat het nodig is je helemaal te verdiepen in (social media) marketing, of door complexe digitale klantenfunnels te creëren. Als lifestyle professional ben je immers expert op het gebied van lifestyle. Door met mij te werken krijg je al snel een nieuwe kijk op je huidige bedrijfsvoering. Door je aanbod te veranderen en slimmer te werken ga jij je klanten beter te helpen. En dat zal zich snel vertalen in meer geld terwijl je minder tijd kwijt bent. Op die manier heb je ook weer tijd voor je eigen lifestyle.

Wil je meer weten? Vraag een gesprek aan via de contactpagina en ik laat je in gesprek van een half uur zien wat ik voor je kan betekenen.

Saludos uit Lanzarote!

Anneloes

Ps. Over mijn triathlonavonturen en leven op Lanzarote houd ik in het Engels een aparte blog bij:Just-Do-It.blog.

×